Pflanze mit grünen Blättern

(Datum: 31. 3. 2020. godine)

Ovim putem želimo da vas obavestimo o obradi podataka o ličnosti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti od strane rukovaoca, društva Stihl d.o.o., Beograd, sa registrovanim sedištem na adresi Batajnički drum 194b, Beograd-Zemun, 11273, Republika Srbija (u daljem tekstu „STIHL"). U slučaju da imate bilo kakva pitanja ili komentare o ovim informacijama o zaštiti podataka, slobodno ih pošaljite na imejl adresu navedenu u odeljku 2.

SADRŽAJ

    1. PREGLED

Sledeće informacije o zaštiti podataka vas obaveštavaju o vrsti i obimu obrade podataka o ličnosti od strane kompanije STIHL. Podaci o ličnosti su svi podaci koji se odnose na fizičko lice čiji je identitet određen ili odrediv, bilo posredno, bilo neposredno.

Ukoliko vas interesuje više informacija o obradi podataka o ličnosti koju kompanija STIHL vrši mimo ove veb stranice, radi pružanja usluga i komunikacije sa potrošačima i njenim specijalizovanim prodavcima, molimo pogledajte i Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti na našem sajtu.

    2. IME I KONTAKT PODACI Rukovaoca I lica ZA ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Ove informacije o zaštiti podataka odnose se na obradu podataka od strane društva Stihl d.o.o., Beograd, sa registrovanim sedištem na adresi Batajnički drum 194b, Beograd-Zemun, 11273, Republika Srbija („Stihl") u kontekstu ove veb-stranice i slanja biltena. Lice za zaštitu podataka kompanije STIHL možete kontaktirati na gore datoj adresi, upućenoj licu za zaštitu podataka ili na info@stihl.co.za.

    3. SVRHA OBRADE PODATAKA, PRAVNi OSNOVi I LEGITIMNI INTERESI KOJE ima STIHL ILI TREĆA LICA KAO I KATEGORIJE PRIMALACA

    3.1. PRISTUP NAŠOJ Veb-STRANICI

Kada posetite našu web stranicu, pretraživač koji se koristi na vašem krajnjem uređaju automatski šalje informacije serveru naše veb-stranice i privremeno ih čuva u tzv. datoteci evidencije (log file). Sledeće informacije se registruju bez vašeg učestvovanja i čuvaju dok se automatski ne izbrišu:

  • IP adresa uređaja koji ima pristup internetu,
  • datum i vreme pristupa,
  • naziv i URL preuzete datoteke,
  • veb-stranica sa koje je napravljen pristup (uputni URL),
  • pretraživač koji koristite i, ako je primenljivo, operativni sistem vašeg računara koji podržava Internet i ime vašeg provajdera pristupa.

Pravni osnov za obradu IP adrese je član 12 stav 1 tačka 6 Zakona. Naš legitimni interes proizilazi iz dole navedenih svrha prikupljanja podataka.

IP adresu vašeg terminalnog uređaja i druge podatke navedene iznad koristimo u sledeće svrhe:

  • Obezbeđivanje nesmetanog uspostavljanja veze,
  • Obezbeđivanje lakog korišćenja naše veb-stranice/aplikacije,
  • Procena bezbednosti i stabilnosti sistema.

Podaci se čuvaju 7 dana a zatim se automatski brišu. Pored toga, koristimo takozvane kolačiće, alate za analizu i procedure ciljanja za našu veb-stranicu, kao što je detaljnije objašnjeno u odeljku 3.3 u nastavku.

    3.2. DISTRIBUCIJA BILTENA

Na našoj veb-stranici nudimo mogućnost da se prijavite na naš bilten. Kako bismo bili sigurni da nije napravljena greška prilikom unosa vaše imejl adrese, koristimo takozvanu proceduru dvostruke prijave: Nakon što unesete svoju email adresu u polje za registraciju, šaljemo vam link za potvrdu. Tek kada kliknete na ovaj link za potvrdu, vaša imejl adresa se dodaje na naš spisak za slanje. Obrada vaših elektronskih kontakt podataka u tom trenutku se zasniva isključivo na vašoj saglasnosti (član 12 stav 1 tačka 1 Zakona). Vašu saglasnost možete opozvati u bilo kom trenutku sa dejstvom za ubuduće , pri čemu saglasnosti ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu saglasnosti pre opoziva. U ovu svrhu, dovoljno je kratko obaveštenje putem imejla na imejl adresu navedenu pod 2. ili možete da kliknete na taster „Otkaži prijavu“ na kraju svakog biltena. Ukoliko ste izborno naveli svoje ime ili druge podatke prilikom registracije za naš bilten, mi te podatke obrađujemo na osnovu našeg legitimnog interesa (čl. 12 stav 1 tačka 6 Zakona) u atraktivnoj prezentaciji našeg biltena i isključivo za svrhu obraćanja vama lično i individualizacije biltena.

Želimo da naglasimo da ćemo tokom slanja biltena izvršiti merenje učinka i proceniti vaše ponašanje kao korisnika. Za ovu procenu, imejlovi koji se šalju sadrže tzv. „veb svetionike“ ili piksele za praćenje. Oni se nalaze na našim serverima i pružaju nam informacije o tome kada i kako im pristupate. Za analizu, povezujemo pomenute podatke i veb svetionike sa vašom imejl adresom.

Tako dobijeni podaci nam omogućavaju da prilagodimo bilten vašim individualnim interesovanjima. Prikupljamo osnovne informacije kao što je stopa otvaranja, informacije o tome kada čitate naš bilten, na koje linkove kliknete i na osnovu toga zaključujemo kakva su vaša lična interesovanja. Pravni osnov za ovu obradu podataka je vaša saglasnost, član 12 stav 1 tačka 1 Zakona. Možete da opozovete svoju saglasnost u bilo kom trenutku sa budućim efektom tako što ćete kliknuti na taster „Otkaži prijavu“ da biste otkazali prijavu na naš bilten.

Pored toga, takvo praćenje nije moguće ako ste deaktivirali prikaz slika u svom programu za imejl prema unapred postavljenom podešavanju (by default). U ovom slučaju, bilten neće biti prikazan u potpunosti i možda nećete moći da koristite sve funkcije. Ako imate slike prikazane ručno, gore pomenuto praćenje će se izvršiti.

    3.3. ONLAJN PRISUSTVO I OPTIMIZACIJA Veb-STRANICE

3.3.1. KOLAČIĆI – OPŠTE INFORMACIJE

Da bismo učinili posetu našim veb-stranicama atraktivnom i da bismo omogućili korišćenje određenih funkcija, koristimo takozvane kolačiće na raznim stranicama. Ovo su male tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem krajnjem uređaju. Neki od kolačića koje koristimo se brišu nakon završetka sesije pretraživača, odnosno nakon zatvaranja vašeg pretraživača (tzv. kolačići sesije). Drugi kolačići ostaju na vašem terminalnom uređaju i omogućavaju nama ili našim partnerskim kompanijama da prepoznaju vaš pretraživač kada nas sledeći put posetite (takozvani dugoročni kolačići). Kolačići se ne mogu koristiti za pristup drugim datotekama na vašem računaru ni za utvrđivanje vaše imejl adrese.

Ova veb-stranica koristi kolačiće navedene u Informacijama o kolačićima.

U meri u kojoj koristimo kolačiće koji su apsolutno neophodni za pružanje naših veb-stranica, pravni osnov za obradu podataka o ličnosti pomoću ovih kolačića je čl. 12 stav 1 tačka 6 Zakona.

Kolačići obrađuju podatke o ličnosti samo u marketinške svrhe ili za prikupljanje statističkih podataka ako ste nam dali svoju saglasnost za to. Pravni osnov za ovo je čl. 12 stav 1 tačka 1 Zakona .

Možete opozvati svoju suglasnost u bilo kom trenutku bez dostavljanja obrazloženja klikom na sledeći link i podešavanjem dozvoljenih funkcija.

Kolačići se čuvaju na vašem krajnjem uređaju i vi imate potpunu kontrolu nad njihovom upotrebom. Možete deaktivirati ili ograničiti prenos kolačića promenom podešavanja vašeg internet pretraživača. Kolačići koji su već́ sačuvani mogu se izbrisati u bilo kom trenutku. Ovo se takođe može uraditi automatski. Ako su kolačići za naše veb-stranice deaktivirani, više nećete moći da koristite sve funkcije veb-stranica u punom obimu.

3.3.2. MREŽNA ANALIZA (WEB ANALYSIS) POMOĆU GOOGLE ANALITIKE (GOOGLE ANALYTICS)

Veb-stranica koristi Google analitiku, uslugu mrežne analitike, koju pruža kompanija Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, SAD („Google"). Odgovorno telo za korisnike u EU/EEP i Švajcarskoj je Google Ireland Limited, Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dablin, Irska, 1600. Google analitika koristi kolačiće koji omogućavaju analizu vašeg korišćenja veb-stranice. Informacije koje generiše kolačić́ o vašem korišćenju ove veb-stranice obično se prenose na Google server u SAD-u i tamo se čuvaju.

Veb-stranica kompanije STIHL Google analitiku sa ekstenzijom „anonimni IP" (anonymous IP). To znači da će vašu IP adresu koju prikupi kolačić́ Google analitike Google čuvati u zemljama članicama Evropske unije ili u drugim državama ugovornicama Sporazuma o Evropskom ekonomskom prostoru pre nego što bude preneta u SAD. Samo u izuzetnim slučajevima puna IP adresa se prenosi na Google server u SAD i tamo se skraćuje.  U ime kompanije STIHL, Google koristi ove informacije da proceni vaše korišćenje veb stranice, da sastavi izveštaje o aktivnostima veb-stranice i da pruži dalje usluge operateru veb-stranice u vezi sa korišćenjem veb-stranice i interneta. IP adresa koju prenosi vaš pretraživač u kontekstu Google analitike nije spojena sa drugim Google podacima.

Pravni osnov za obradu podataka o ličnosti korišćenjem kolačića je čl. 12 stav 1 tačka 1 Zakona. Ovu saglasnost možete povući u bilo kom trenutku kao što je gore opisano, podešavanjem kolačića prema vašoj želji.

Takođe, već́ sačuvane kolačiće možete da izbrišete u bilo kom trenutku u podešavanjima vašeg pretraživača. Ako to učinite, više nećete moći da koristite sve funkcije veb-stranica u punom obimu.

Detaljnije informacije o uslovima korišćenja i zaštiti podataka nalaze se  na www.google.com/analytics/terms/us.html ili na www.google.com/intl/us/analytics/privacyoverview.html.

3.3.3. Oracle Maxymiser

(1) Koristimo proizvod Oracle Maxymiser od Oracle Deutschland B.V. & Co. KG, Riesstr. 25, 80992 Minhen. U ovu svrhu, kolačići su podešeni kako bi se omogućila analiza Vaše upotrebe veb-sajta. Na ovaj način generisane informacije o Vašoj upotrebi veb-sajta se prenose na server Oracle Deutschland B.V. & Co. KG i čuvaju se na njemu. Oracle Deutschland B.V. & Co. KG će koristiti anonimizovane ili pseudonimizovane podatke prenete u naše ime, naročito radi procene ponašanja korisnika na našem veb-sajtu i radi optimizacije veb-sajta.

(2) Kako je opisano u tački 3.3.6., gore opisani podaci biće kombinovani i obrađeni u okviru CDP sa podacima opisanim u tačkama 3.3.7., 3.3.10., 3.3.12. i 3.4.2. u navedene svrhe.

(3) Oracle Maxymiser se koristi isključivo uz Vaš pristanak u skladu sa članom 6 stav 1 tačka a Opšte uredbe o zaštiti podataka. Možete da opozovete Vaš pristanak u bilo kom trenutku promenom Vaših podešavanja kolačića i klikom na simbol kolačića u donjem levom delu našeg veb-sajta.

(4) Dalje, možete da uložite prigovor na prikupljanje i čuvanje Vaših anonimizovanih podataka putem Oracle Maxymiser tehnologije, kao i na obradu ovih podataka u bilo kom trenutku klikom na sledeći link: https://www.oracle.com/marketingcloud/opt-status.html.u 3.3.6, opisani podaci će se kombinovati i obrađivati u okviru CDP-a sa podacima opisanim u 3.3.7., 3.3.10., 3.3.12. i 3.4.2.

3.3.4. Oracle Eloqua

Koristimo Eloqua servis za optimalnu komunikaciju sa našim kupcima. Eloqua serveri provajdera ORACLE Deutschland B.V. & Co. KG, Riesstrasse 25, 80992 Minhen se nalaze u EU. U okviru usluga podrške i administrativnih usluga, u pojedinačnim slučajevima se ne može isključiti da pojedinačni zaposleni Oracle Corporation izvan EU takođe mogu da imaju pristup podacima korisnika u okviru njihovog pružanja ugovorne usluge. Kao meru predostrožnosti, obezbedili smo odgovarajući nivo zaštite podataka u Oracle Corporation pomoću dovoljnih garancija u skladu sa članom 44 et seq. Opšte uredbe o zaštiti podataka.

Eloqua postavlja trajni kolačić na respektivnu stranicu za prijavljivanje, osim ako se Eloqua kolačić već nalazi na Vašem uređaju. Ako ste već koristili veb-sajt koji koristi Eloqua, možda već imate Eloqua kolačić. Možemo da koristimo Eloqua kolačić za analizu Vaše upotrebe naših veb-sajtova kako bismo mogli kontinuirano da ih poboljšavamo. Imejlovi poslati preko Eloqua koriste tehnologije praćenja.

Koristimo ove informacije prvenstveno da utvrdimo koje teme Vas interesuju praćenjem da li se naši imejlovi otvaraju i na koje linkove klikćete. Zatim ove informacije koristimo za poboljšanje imejlova koje Vam šaljemo i usluga koje pružamo, i za njihovo povezivanje sa postojećim informacijama.

Ova obrada podataka se odvija samo ako ste prethodno izričito pristali na nju. Pravni osnov je Vaš pristanak u skladu sa članom 6 stav 1 tačka a Opšte uredbe o zaštiti podataka. Možete da opozovete Vaš pristanak u bilo kom trenutku promenom Vaših podešavanja kolačića i klikom na simbol kolačića u donjem levom delu našeg veb-sajta.

3.3.5. KONTAKT

Kada nas kontaktirate putem telefona, imejla, preko pošte, kontakt obrasca ili na bilo koji drugi način sa zahtevom ili kada mi vas kontaktiramo, mi obrađujemo i vaše podatke o ličnosti, npr. ime, adresu, broj telefona kao i sadržaj poruke. Ove informacije se obrađuju isključivo u svrhu ispravne obrade vašeg zahteva. Vaši podaci će se koristiti samo u meri u kojoj je to neophodno u svakom datom slučaju. Ako se npr. vaš upit tiče naručivanja štampanih materijala iz zaliha druge kompanije iz STIHL grupe, ili je deo usluge korisničke podrške, vaši podaci će po potrebi biti prosleđeni ovoj drugoj kompaniji u STIHL grupi ako i u meri neophodnoj za obradu vašeg zahteva. Pravni osnov za obradu gore navedenih podataka je član 12 stav 1 tačka 2 Zakona, ukoliko je ona povezana sa zaključenjem ili ispunjenjem ugovora sa vama, npr. u slučaju žalbi, ili na osnovu člana 1 stava. 1 tačka 6 Zakona, budući da imamo opravdani interes da vodimo korespondenciju sa vama u vezi sa poslovnim pitanjima.

Komunikacioni podaci će biti izbrisani ukoliko više nisu potrebni za razmenu sa vama i ukoliko su istekli svi zakonski periodi zadržavanja podataka. Telefonski razgovori sa našom korisničkom podrškom biće snimljeni samo u svrhu osiguranja kvaliteta ili obuke zaposlenih uz vašu prethodnu saglasnost i biće izbrisani nakon najviše 90 dana. Pristanak na snimanje telefonskih razgovora je naravno dobrovoljan. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kom trenutku sa budućim efektom, na primer tako što ćete zamoliti zaposlenog tokom telefonskog razgovora da prekine snimanje. Vaši podaci će biti obrađeni na osnovu vašeg pristanka (član 12 stav 1 tačka 1 Zakona).

Za naše usluge korisničke podrške koristimo pružaoce usluga u svojstvu obrađivača sa kojima su zaključeni odgovarajući ugovori u skladu sa članom 45 Zakona.

    4. PRENOS PODATAKA

Pored STIHL-a, lične podatke mogu da koriste i naša povezana društva, uključujući i privredna društva koja se mogu nalaziti i van Republike Srbije, kao i nadležni državni organi u zakonom predviđenim slučajevima (npr. Poreska uprava, tužilaštvo, sud, policija itd.).. Lični podaci se u određenim slučajevima mogu deliti i sa drugim kompanijama sa kojima STIHL sarađuje u vezi sa zajedničkim razvojem, distribucijom i/ili oglašavanjem određenih proizvoda ili usluga, samo u meri koja je neophodna za postizanje te svrhe. Pored toga, STIHL i njegova povezana društva angažuju i treća lica za pružanje određenih usluga, i gde je to neophodno za odgovarajuće svrhe, dostavljaju im Lične podatke (ili omogućavaju pristup istim) koje ti pružaoci usluga obrađuju u svojstvu obrađivača podataka, i to naročito: pružaoci usluga poput IT provajdera, revizora, ili pravnih ili finansijskih savetnika. Ukoliko se Lični podaci budu prenosili izvan Republike Srbije u neku od država koja ne obezbeđuje primereni nivo zaštite podataka o ličnosti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, STIHL će ispuniti sve relevantne uslove i preduzeti sve mere potrebne kako bi se obezbedile odgovarajuće mere zaštite u pogledu obrade Ličnih podataka i kako bi se obezbedio primereni nivo zaštite, uključujući npr. primenom standardnih ugovornih klauzula odobrenih od strane Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti („Poverenik“), obavezujućih poslovnih pravila, odobrenja izdatih od strane Poverenika i sl. (za više detalja o primenjenim merama obratite nam se na mejl office@stihl.rs ili dopisom na adresu STIHL-a).

   5. VAŠA PRAVA

    5.1. prava lica na koja se podaci odnose

Pored prava da opozovete svoje saglasnosti koje ste nam dali, imate pravo na sledeća prava ako su ispunjeni odgovarajući zakonski uslovi:

  • Pravo na informacije o vašim podacima o ličnosti koji se čuvaju kod nas u skladu sa članom 26 Zakona;
  • Pravo na ispravku netačnih podataka ili dopunu tačnih podataka u skladu sa članom 29 Zakona,
  • Pravo na brisanje vaših podataka koje se čuvaju kod nas u skladu sa članom 30 Zakona ukoliko se ne moraju poštovati zakonski ili ugovorni rokovi čuvanja ili druge zakonske obaveze ili prava na dalje skladištenje,
  • Pravo na ograničenje obrade vaših podataka u skladu sa članom 31 Zakona,
  • Pravo na prenosivost podataka u skladu sa članom 36 Zakona,
  • Pravo na prigovor, odnosno pritužbu Povereniku (https://www.poverenik.rs/sr/).

    5.2. PRAVO NA PRIGOVOR

Pod uslovima iz čl. 37 Zakona, može se dostaviti prigovor na obradu podataka ako se smatra da je to opravdano u odnosu na posebnu situaciju u kojoj se nalazi lice na koje se podaci odnose.

Gorenavedeno opšte pravo na prigovor primenjuje se na sve svrhe obrade navedene u ovim informacijama o zaštiti podataka koje se obrađuju na osnovu člana 12 stav 1 tačka 5 i 6 Zakona. Za razliku od posebnog prava na prigovor usmerenog na obradu podataka u reklamne svrhe, mi smo u obavezi prema Zakonu da primenimo ovo opšte pravo na prigovor samo ako nam navedete razloge od najveće važnosti.

    6. IZMENE I DOPUNE OVE Politike

Mi ćemo revidirati ovu Politiku privatnosti kad god dođe do promena na ovoj veb-stranici ili u drugim prilikama kada to bude neophodno. Na ovoj veb-stranici uvek ćete pronaći aktuelnu verziju. Stoga bi trebalo da redovno posećujete ovu veb-stranicu da biste bili obavešteni o trenutnom statusu ove Politike privatnosti.